About

Welcome !

My name is Marie, I live by the beautiful strait Öresund in the south of Sweden together with my husband B and our dog Ronja a cairnterrier

As long as I can remember crafting has been a part of my life in one or another way, crochet, crosstitch, sewing, painting and much more. Nowadays it’s the crohet that takes most of my time.

Välkommen hit !

Jag heter Marie bor alldeles så att jag kan se havet vid vårt vackra sund i söder tillsammans med min man B och vår hund Ronja en cairnterrier.

Jag har alltid pysslat och handarbetat, virkat, broderat, sytt, pärlat och målat på ett eller annat sätt, idag är det virkningen som tar upp det mesta av min tid.

cropped-2015-10-03-15-59-20-e1459773071357.jpg

 

14 thoughts on “About

 1. Jag har virkat easyshal 2 ggr och får inte snibbar. Den blir mer rund. Vad gör jag för fel?

  Like

  1. Hej Inger! Tror inte du gör något fel. Prova att lägga till en stolpe i slutet på varje varv så blir snibbarna mer markerade. Hör gärna av dig om du undrar över något annat
   Kram Marie

   Like

   1. Ska prova det igen, tror jag har gjort det. Men skam den som ger sig.
    Nu skulle jag skriva ut mönster på den fina ponchon, men funkar inte. Vet ej vad jag gör för fel, jag har ju skrivit ut mönstret på sjalen.
    Du gör helt underbara saker.
    Kram

    Like

 2. Hejsan Marie. Följer dig på Instagram och även din blogg, vilka underbara saker du virkar, jag håller på med överkast till husbilen efter ditt mönster och de blå färgerna, älskar blått. Hittade en ruta i ditt Instagram, garnet olika blå nyanser, mysterysquare ruta, får jag fråga dig, vad är det för garn? Tack på förhand.

  Like

  1. Hej Birgitta ! Tack för dina fina ord, de värmer så gott. Den rutan är virkad i garnet Catania Colour. Ha det gott /Kram Marie

   Like

 3. Hey Marie, grattis på bloggen! Jag har haft sina inlägg 🙂
  Jag startade en blogg en kort tid, om du vill se – babscreate.com
  Kram
  Babs

  Like

 4. Hej. Det går inte att skriva ut Spring flower eller tuttifrutti mönstren.. varför ? Med vänlig hälsning Susann

  Like

  1. Hej Susann! Om du går in via menyvalet Bymimzan mönster och väljer antingen springflowermandala eller tuttifrutti mandala så funkar det att skriva ut.
   Ha en fin dag
   /Marie

   Like

 5. Hej!! Jag tycker att din tutti frutti mandala är så vacker. Jag undrar vilka färger du använt till den som går i rött? Jag har mängder med Catonagarn men får inte till det riktigt med de färger jag har. Hoppas du kan hjälpa mig. Med vänlig hälsning Tina Freij

  Like

  1. Hej Tina ! Tack för dina fina ord. Till den röda varianten har jag använt färgerna 192, 252, 256, 258, 263, 264 och 517 i Catona.
   Ha en fortsatt fin dag
   Kram Marie

   Like

   1. Hej Marie!

    Nu först såg jag att du svarat mig. Det är lätt att missa mail ibland J

    Tack snälla du för svaret, jag ska köpa dessa färger och börja virka din fina mandala.

    Ha en jätteskön sommar!

    Kram Tina

    Like

Comments are closed.